Grote verschillen in aantasting gele roest in tarwe

De aantasting van gele roest in wintertarwe wordt groter, al zijn de verschillen in de noordelijke regio groot.

Grote+verschillen+in+aantasting+gele+roest+in+tarwe
© Eigen Foto

Afgezien van de ziektebestrijding en rassenkeuze hebben de verschillen in aantasting onder andere te maken met de ligging van de percelen en met de verschillende fysio's van gele roest.

Dat blijkt uit de graanziektebarometer van Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw (SPNA). De aantasting wordt wekelijks bepaald op de proefboerderijen Ebelsheerd en Kollumerwaard.

Bruine roest

De aantasting van gele roest is met name op Kollumerwaard toegenomen. Op Ebelsheerd is het nog steeds slechts een lichte aantasting. Op Ebelsheerd lijkt er een beginnende aantasting van bruine roest in het ras Bergamo aan te komen.

De waarnemingen zijn gedaan in een reeks rassen met verschil in resistentieniveau en in een gewas waarin geen ziektebestrijding heeft plaatsgevonden.

Op beide locaties schuiven de aren uit. Op Kollumerwaard beginnen de eerste rassen al te bloeien.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    4° / 0°
    90 %
  • Zondag
    15° / 6°
    85 %
  • Maandag
    13° / 9°
    90 %
Meer weer