2 ton voor onderzoek Remekerkaas

Biologisch melkveebedrijf De Groote Voort in Lunteren krijgt bijna 2 ton subsidie van provincie Gelderland voor onderzoek naar een nieuwe methode voor het natuurlijk rijpen van natuurkorstkazen.

2+ton+voor+onderzoek+Remekerkaas
© Grapedistrict

Het bedrijf maakt boerenkaas van melk van Jerseykoeien, die onder de naam Remekerkaas wordt verkocht.

Gangbare Goudse kaas heeft een gesloten korst die is afgedicht met een coating van houtlijm. Dat past volgens melkveehouder en zelfkazer Jan Dirk van de Voort niet bij zijn biologisch bedrijf.

Natuurlijke korst

Daarom wil Van de Voort een natuurlijke kaaskorst ontwikkelen voor de Remekerkaas.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    4° / 0°
    90 %
  • Zondag
    15° / 6°
    85 %
  • Maandag
    13° / 9°
    90 %
Meer weer