Biologisch heeft hogere voedingswaarde

De teeltmethode beïnvloedt de voedingswaarde van landbouwproducten sterk. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Newcastle. De onderzoekers vinden betere voedingswaarden bij biologische productie.

Biologisch+heeft+hogere+voedingswaarde
© Nieuwe Oogst

In groenten, fruit en granen van biologische afkomst, stelden de onderzoekers hogere gehaltes vast aan anti-oxidanten, polyfenolen en flavonoïden.

Overschakelen op biologische voeding levert een 20 tot 40 procent hogere opname van deze stoffen op.

Schoner

De concentratie van zware metalen en residuen van gewasbeschermingsmiddelen is duidelijk lager in biologische producten. Ook blijkt er minder opgehoopt nitraat in de voeding te zitten.

De Britse biologische organisatie Soil Association omarmt het onderzoek. Volgens deze organisatie bevestigt het onderzoek dat de keuze voor biologische voeding de gezondheid bevordert.

Het onderzoek is gepubliceerd in het blad British Journal of Nutrition.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    4° / 0°
    90 %
  • Zondag
    15° / 6°
    85 %
  • Maandag
    13° / 9°
    90 %
Meer weer