Kweekvlees-hamburger in première
In Londen wordt op 5 augustus voor het eerst een hamburger gepresenteerd, waarvan het vlees is gekweekt uit stamcellen uit de nek van een koe.
Aan het zogenoemde 'kweekvlees', dat in een laboratorium is gekweekt, wordt al jaren gewerkt door onder anderen de Maastrichtse wetenschapper Mark Post. Aan het vlees hangt een prijskaartje van 250.000 euro.
Volgens Post heeft de kweekvleesburger een vergelijkbare smaak als een reguliere burger.
Eén cel
In theorie kan één cel worden gebruikt om genoeg vlees te maken om de wereldbevolking één jaar te voeden, stelt Post.
Bekijk meer over:
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
'Iedereen houdt van doekoe!'
Vandaag, 11:00
Bijna 40.000 ton uien in één week geëxporteerd
Vandaag, 10:45
Oud-CDA-minister wordt mestverkenner
Vandaag, 10:30
Nieuwste video's
LLTB en provincie Limburg geven blijvende boer duidelijkheid
Vandaag, 10:15
Onderzoek en veehouderij gaan hand in hand bij Erve Mentink
Gisteren, 14:28
Kennispartners
Eén op de vijf tuinders slachtoffer van cybercriminaliteit
LTO Ledenvoordeel
Wat te doen als het niet lekker melkt dit najaar?
Speerstra Feed Ingredients
Meest gelezen
Diesel en gas stijgen fors in prijs
20-11-2024
Eigenaren K.I. Samen en Havep stoppen met melkveebedrijf
Gisteren, 13:35
Emissies bij paarden onontgonnen gebied
Gisteren, 06:30
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
John Deere - 6230R AP CP FHpto
2020, € 136.500
-
Case IH CS 105 PRO
2011, P.O.A.
-
T7.220 Auto Command CVT
Gebruikt, € 45.000
-
ST1620
Gebruikt, € 2.500
Vacatures
Projectmedewerker BoerenNetwerk - Zet je in voor natuurinclusieve landbouw!
Wij.land - Abcoude (De Ronde Venen)
Onderzoeksassistent maisteelt
Wageningen University & Research - Lelystad
Docent veehouderij
Landstede MBO - Raalte
Meewerkend bedrijfsleider (m/v) op een modern en ondernemend melkschapenbedrijf
ATT Agro - Den Burg, Texel
Bestuurslid met voorzitterskwaliteiten
Coöperatie Natuurrijk Limburg - NL
Weer
-
Zaterdag4° / 0°90 %
-
Zondag15° / 6°85 %
-
Maandag13° / 9°90 %