Meer voedselproductie dan consumptie
Nederland produceert meer agrarische producten dan het consumeert. Dat blijkt uit de nota Verduurzaming Voedselproductie van het LEI.
Het LEI deed in opdracht van het ministerie van EL&I onderzoek naar de herkomst en bestemming van in Nederland geconsumeerde en geproduceerde voedingsmiddelen. Hieruit blijkt dat voor veel agrarische producten, die de basis vormen voor voedingsmiddelen, de voorzieningsgraad groter is dan 100%.
Dat geldt vooral voor kaas, kalfsvlees, varkensvlees, pluimveevlees, verse groenten, aardappelen en suiker. Daarentegen is de voorzieningsgraad voor producten als rundvlees, vis, vers fruit en graan relatief laag.
Fruit
Wat fruit betreft produceert Nederland 250% van zijn eigen behoefte aan appels en 155% van zijn eigen behoefte aan peren, maar bijna geen exotisch fruit.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
John Deere Tractor 6110 (LH) #26317
Gebruikt, P.O.A.
-
Fella TH 1101 TRANS
2007, € 7.000
-
Jonsered FR 2213 MA
2020, P.O.A.
-
Fendt Twister 13010T schudder
2019, P.O.A.
Vacatures
Accountmanager Binnendienst
AgriPers - Wageningen
Proefveldmedewerk(st)er
Corteva agrisciences - NL
Weer
-
Donderdag6° / 3°10 %
-
Vrijdag4° / -1°10 %
-
Zaterdag5° / -2°5 %