207 aanvragen Lbv- en Lbv-plus ingetrokken

Het aantal veehouders dat hun aanvraag voor deelname aan de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) of de regeling voor piekbelasters (Lbv-plus) heeft laten vervallen of ingetrokken, is in vier weken tijd gestegen met 82 bedrijven naar 207 bedrijven. Daarnaast blijkt uit de cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemers (RVO) dat 188 deelnemers de aanvraag voor een tweede voorschot en het laten vervallen van hun productierechten hebben ingediend.

207+aanvragen+Lbv%2D+en+Lbv%2Dplus+ingetrokken
© Twan Wiermans

De meest recente cijfers op de website van RVO hebben 14 februari als peildatum. De vorige peildatum was 15 januari. Iedere vier weken worden de cijfers op de website bijgewerkt.

Voor de Lbv-plusregeling hebben 921 veehouders een aanvraag ingediend. Daarvan zijn 766 aanvragen toegekend en 48 aanvragen afgewezen. Er zijn nog 107 veehouders die op een beslissing op hun aanvraag wachten.


766 aanvragen Lbv-plus toegekend

Van de 766 toegekende Lbv-plus aanvragen heeft RVO van 519 veehouders de overeenkomst ontvangen. Dat betekent dat deze veehouders gaan deelnemen aan de regeling. In principe kunnen veehouders na het zetten van hun handtekening alsnog hun aanvraag terugtrekken. Volgens een woordvoerder van RVO is dat nog niet gebeurd.

Wel hebben 118 veehouders hun aanvraag voor deelname aan de Lbv-plusregeling ingetrokken, het merendeel door niet binnen de 6 maanden termijn te reageren. Dat zijn er 20 meer dan vier weken geleden.

Er zijn 150 deelnemers aan de Lbv-plusregeling die al zo ver zijn dat hun dieren weg zijn en de mest, behalve de bezinklaag, is afgevoerd. Ze hebben een aanvraag voor een tweede voorschot ingediend en vervolgens ook de aanvraag voor het laten vervallen van de productierechten.


Nog één Lbv'er wacht op beslissing

Van de 666 aanvragen voor de Lbv-regeling wacht nog 1 veehouder op een beslissing. Er zijn 587 aanvragen toegekend en 78 aanvragen voor deelname aan de Lbv-regeling afgewezen.

RVO heeft van 457 veehouders die deelnemen aan de Lbv-regeling, een ondertekende overeenkomst ontvangen. Er zijn 89 veehouders die hun aanvraag hebben laten vervallen of ingetrokken. Dat zijn er 62 meer dan vier weken geleden.

Momenteel zijn er 38 veehouders, nog minder dan 10 procent van de 457 Lbv-deelnemers, zo ver dat ze geen dieren meer hebben. Dat zijn er 7 meer dan vier weken gelden. Bij deze veehouders zijn de putten leeg, op de bezinklaag na. Ook hebben ze een aanvraag ingediend voor een tweede voorschot en het laten vervallen van de productierechten.


Rond De Peel en op de Veluwe

RVO geeft nu een overzicht van de tien gemeenten met de meeste aanvragen, voorheen waren dat vijf gemeenten. De meeste hiervan liggen in en rondom het Peelgebied in Noord-Brabant en Midden-Limburg.

Gemeente Venray staat bovenaan met 72 aanvragen. Vier weken geleden waren dat er nog 80. Op de vierde plek staat gemeente Land van Cuijk met 38 aanvragen, 1 aanvraag minder dan vier weken geleden. Ook gemeente Nederweert telt 38 aanvragen. Deze gemeente stond vier weken geleden met 43 aanvragen nog op de vierde plaats. Zevende is gemeente Deurne met 33 aanvragen, negen is gemeente Someren met 26 aanvragen en tiende is gemeente Horst aan de Maas met 24 aanvragen.

Op en rondom de Veluwe is gemeente Ede is met 71 aanvragen de tweede grootste gemeente waar veehouders deelnemen aan de Lbv-regelingen. Vier weken geleden waren dit nog 77 veehouders. In gemeente Barneveld lopen nog 66 aanvragen voor deelname, 3 minder dan vier weken geleden. De zesde gemeente waarin veel deelnemers aan de Lbv-regelingen zitten, is gemeente Apeldoorn met 33 aanvragen. Gemeente Putten telt 29 aanvragen en staat op de achtste plek.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    17° / 8°
    20 %
  • Zaterdag
    11° / 9°
    90 %
  • Zondag
    13° / 6°
    20 %
Meer weer