Biostimulant Quantis krijgt Europese CE-markering

Het middel Quantis van landbouwconcern Syngenta krijgt een Conformité Européenne (CE)-markering in Europa. De EU Fertilizing Products Regulation heeft de biostimulant erkend voor de verbetering van de tolerantie voor abiotische stress, zoals hitte.

Biostimulant+Quantis+krijgt+Europese+CE%2Dmarkering
© Job Hiddink

De CE-markering geeft aan dat het product voldoet aan de voor biostimulanten geldende regels in de Europese Unie en een aantal omliggende landen. Aan de claim 'vermindering van abiotische stress' ligt een uitgebreid dossier met proefresultaten vanuit België, Nederland, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk ten grondslag. De CE-markering betekent voor Syngenta dat het bedrijf de claim die het toeschrijft aan Quantis ook kan onderbouwen.

Volgens het concern zorgt Quantis ervoor dat planten minder snel last hebben van stressfactoren, zoals droogte en hitte. Syngenta heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar hoe bijvoorbeeld hitte- of droogtestress in aardappelen de groei van het gewas remt en hoe een teler hier iets tegen kan doen.


De biostimulant, die ook mag worden toegepast in biologische teelten, is meerdere jaren onder diverse omstandigheden in de praktijk getest,om tot een gedegen en goed onderbouwd advies te komen. Syngenta beweert dat Quantis in aardappelen vanaf het moment van knolzetting tot significante voordelen leidt.

Zo zou het middel zorgen voor een groter aantal knollen, zwaardere knollen en een uniformere knolgrootte. De biostimulant is van natuurlijke oorsprong. Het is een bijproduct van suikerriet en gistfermentatie en bevat organische koolstof, aminozuren, kalium en calcium.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    18° / 12°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 12°
    75 %
  • Donderdag
    14° / 12°
    95 %
Meer weer