'Boerderij van de toekomst' centraal op openingssymposium RMV Hardenberg

Het openingssymposium van RMV Hardenberg gaat dit jaar over de 'Boerderij van de toekomst'. De sector staat voor tal van uitdagingen op het gebied van emissies, klimaat, dierenwelzijn en diergezondheid. Op de beurs zijn allerlei innovaties te zien. Maar hoe ziet het melkveebedrijf van de toekomst er eigenlijk uit?

%27Boerderij+van+de+toekomst%27+centraal+op+openingssymposium+RMV+Hardenberg
© Mariska Bloemberg-van der Hulst

Over die vraag buigen de sprekers van het openingssymposium zich dat door Nieuwe Oogst en beursorganisatie Easyfairs wordt georganiseerd. 'Boerderij van de toekomst' is ook het hoofdthema van de beurs. De sprekers tijdens het openingssymposium zijn:

  • Alex Datema, directeur Food & Agri Nederland Rabobank
  • Rob Goossens, CEO Fullwood JOZ Group
  • Sanne Griffioen, Director Farm Sustainability FrieslandCampina
  • Tjebbe Huybrechts, Global Director Information Products CRV
  • Wiepk Voskamp, lector Dier en omgeving bij Hogeschool Van Hall Larenstein

Het debat wordt geleid door Martijn van Rossum, adjunct-hoofdredacteur bij Nieuwe Oogst. Het debat gaat over alle nieuwe ontwikkelingen die op het boerenerf terechtkomen. Hoe economisch haalbaar zijn deze ontwikkelingen eigenlijk? Hoe kan innovatie een rol spelen om de uitdagingen aan te kunnen? Wat is de rol van de melkveehouder en kan deze ook profiteren op het gebied van arbeidsgemak en ontzorgen? Met de aanwezigen zullen de sprekers een blik werpen op de toekomst en een voorspelling doen hoe het melkveebedrijf er over tien à twintig jaar uitziet.


Gratis toegang

Het symposium is op dinsdag 22 oktober in de Evenementenhal Hardenberg. De inloop is vanaf 10.30 uur, het symposium begint om 11 uur en wordt rond 12.30 uur afgesloten met een netwerklunch. De vakbeurs opent om 13 uur. Lezers van Nieuwe Oogst krijgen via de speciale beursactie een gratis ticket voor de beurs. Aanmelden voor het symposium kan tijdens het bestellen van je toegangsticket voor de beurs.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    15° / 13°
    95 %
  • Donderdag
    17° / 12°
    95 %
  • Vrijdag
    15° / 10°
    95 %
Meer weer