Ahold-topman Muller: uien en aardappelen duurder, zuivel goedkoper

Topman Frans Muller van Ahold Delhaize ziet na een lange periode van prijsstijgingen eindelijk herstel, al verschillen de winkelprijzen per categorie sterk. Uien en aardappelen zijn door matige oogsten duurder, terwijl zuivel goedkoper wordt.

Ahold%2Dtopman+Muller%3A+uien+en+aardappelen+duurder%2C+zuivel+goedkoper
© Albert Heijn

Dat laat Muller weten in toelichting op de cijfers over het tweede kwartaal van 2024. Volgens de topman heeft het moederbedrijf van onder meer supermarktketens Albert Heijn en Delhaize het zwaar gehad.

'We hebben een enorme klap gekregen door de inflatie en stijgende energie- en grondstofprijzen. Onze grootste zorg is nu dat we de huishoudbudgetten, die nog steeds zowel in Europa als Amerika sterk onder druk staan, ondersteunen met onze huismerken en promoties, en door afspraken met onze leveranciers', aldus Muller.

Ahold investeert steeds meer in eigen huismerken. 'Onze Prijsfavorieten doen het erg goed. Dat zijn er inmiddels tweeduizend en zij dragen sterk bij aan de groei', meldt de topman. Ook is het concern bezig om de kosten omlaag te brengen. Dit jaar wil Ahold 1 miljard euro bezuinigen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
  • Maandag
    20° / 15°
    70 %
  • Dinsdag
    18° / 12°
    50 %
Meer weer