Kwekerscollectief Riza kiest voor bundeling van aanbod

Het nieuwe kwekerscollectief van Bromelia Specialist, Karma Plants, Van der Voort Potplanten, Concorde Plants, The Orchid Growers (Ter Laak Orchids en Orchios) en Maarel Orchids begint op 1 januari 2025 met de bundeling van het aanbod bloeiende kamerplanten.

Kwekerscollectief+Riza+kiest+voor+bundeling+van+aanbod
© Huisman Media

Maandag is Riza als naam voor het samenwerkingsverband bekendgemaakt. De intentieverklaring voor bundeling van het aanbod is enkele maanden geleden al ondertekend. Maarel Orchids is onlangs bij het initiatief aangesloten. De kweekbedrijven beginnen samen een nieuwe organisatie die zich richt op de verkoop en marketing van bloeiende kamerplanten.

Van 4 tot en met 8 november presenteert het kwekerscollectief zijn visie, assortiment en oplossingen op de Riza Trend Fair. Dit is een meerdaags evenement exclusief voor klanten op de locatie van de Bromelia Specialist in het Noord-Hollandse De Kwakel.

Lydia Langelaan van Karma Plants legt uit dat Riza in het Grieks letterlijk wortel betekent. 'Wortels zijn het fundament voor groei. Dit doelt op onze planten, ons nieuwe bedrijf en de samenwerking met onze klanten', verklaart ze de naam van het collectief. 'De passie en gedrevenheid zitten diepgeworteld in het DNA van onze familiebedrijven en zijn essentieel in Riza.'


Versnellen in assortimentsontwikkeling

Over de aansluiting bij het kwekerscollectief zegt algemeen directeur Angela Mutters-van der Maarel van Maarel Orchids dat zij gelooft in de kracht van samenwerken. 'Met elkaar kunnen we meer dan alleen. Samen zijn we in staat om onze klanten beter te ontzorgen, maar kunnen we ook versnellen in product- en assortimentsontwikkeling en verduurzaming.'

Met de komst van Maarel Orchids maakt Riza het orchideeënaanbod richting de verschillende segmenten compleet. Waar The Orchid Growers zich vooral richt op de vakhandel, focust Maarel Orchids zich op de servicegerichte retail. Het ontbrekende puzzelstuk in deze productgroep is hiermee ingevuld, meldt het kwekerscollectief.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    50 %
  • Zondag
    15° / 5°
    10 %
  • Maandag
    15° / 10°
    70 %
Meer weer