Hitte legt smaakstof tomaten vast
Wanneer tomaten na het plukken even worden verwarmd door ze circa 5 minuten in water van 125 graden Fahrenheit (circa 52 graden Celsius) te dompelen, blijft de smaak beter bewaard. Dat stellen onderzoekers verbonden aan het Amerikaanse ministerie van Landbouw.
De onderzoekers vonden dat ook als de tomaten na deze behandeling worden gekoeld naar een temperatuur van tussen de 5 en 13 graden Celsius de smaak beter blijft bewaard. Hoogleraar productfysiologie en kwaliteit Ernst Woltering van Wageningen UR is niet verrast door de uitkomsten.
In de praktijk worden tomaten na het plukken koel bewaard om te voorkomen dat ze te snel overrijp worden. Dat gaat ten koste van de smaak.
Suiker en zuur
'Suiker, zuur en aromastoffen bepalen de smaak in tomaten. Suiker en zuur veranderen niet door een lage temperatuur, maar aromastoffen wel. Wanneer een tomaat uit de koeling komt, zitten er minder aromastoffen in', aldus Woltering.
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Fendt 718S4 ProfiPlus RTK
2018, P.O.A.
-
New Holland T5.120 AutoCommand
2020, P.O.A.
-
VALMET 502-2
Gebruikt, € 4.500
-
Trioliet SOLOMIX-2 2000-VLL-B
2013, € 12.500
Vacatures
Projectmedewerker BoerenNetwerk - Zet je in voor natuurinclusieve landbouw!
Wij.land - Abcoude (De Ronde Venen)
Onderzoeksassistent maisteelt
Wageningen University & Research - Lelystad
Docent veehouderij
Landstede MBO - Raalte
Meewerkend bedrijfsleider (m/v) op een modern en ondernemend melkschapenbedrijf
ATT Agro - Den Burg, Texel
Bestuurslid met voorzitterskwaliteiten
Coöperatie Natuurrijk Limburg - NL
Weer
-
Zondag15° / 6°20 %
-
Maandag13° / 9°90 %
-
Dinsdag10° / 7°65 %