Rekenmodel Feedprint diervoeding

Met het rekenmodel Feedprint kan de Carbon Footprint Diervoeding worden berekend. Vorige week woensdag werd het model gepresenteerd en Annechien ten Have van LTO vakgroep Varkenshouderij is er blij mee.

Rekenmodel+Feedprint+diervoeding
© Nieuwe Oogst

'Wanneer we Feedprint internationaal kunnen wegzetten en dat het de uniforme rekensystematiek wordt, vergelijken we geen appels met peren', aldus Ten Have in haar weblog.

Met Feedprint kan de Carbon Footprint Diervoeding vanaf de teelt van plantaardige gewassen tot en met de omzetting van voer in dierlijk product worden berekend. Het project werd uitgevoerd door Wageningen UR en Blonk Milieu Advies.

Uniforme protocollen

WUR stelde voor alle schakels (teelt, primaire verwerking, diervoederindustrie en veehouderij) uniforme protocollen op. Op basis daarvan kan de mengvoerindustrie haar carbon foodprint of CO2-voetafdruk berekenen.

Volgende stap is een prognose van de voetafdruk op het veehouderijbedrijf voor de productie van dieren, melk en vlees. Maatschappelijke organisaties en consumenten vragen om informatie over de milieudruk van een product, stelt Ten Have in haar www.ltonoord.nl/weblog_AnnechientenHave-Mellema weblog.

Mengvoer

De CO2-voetafdruk wordt uitgedrukt in CO2 equivalenten per kilo mengvoer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    11° / 9°
    90 %
  • Dinsdag
    5° / 2°
    70 %
  • Woensdag
    4° / 0°
    50 %
Meer weer