Aubergineteler Rob van Duijn nieuwe voorzitter van Kom in de Kas

Aubergineteler Rob van Duijn is sinds 1 oktober de nieuwe landelijk voorzitter van Kom in de Kas. Hij neemt de voorzittershamer over van René van Dop, die deze functie zes jaar heeft vervuld.

Aubergineteler+Rob+van+Duijn+nieuwe+voorzitter+van+Kom+in+de+Kas
© Kom in de Kas

Van Dop trad in maart 2018 aan als opvolger van Aad van der Wilt, na eerst vier jaar als bestuurslid actief te zijn geweest. De scheidend voorzitter van het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw blijft nog één jaar actief in het bestuur als back-up voor de nieuwe voorzitter en penningmeester.

De nieuwe voorzitter Van Duijn is mede-eigenaar van Van Duijn De Jong Aubergines. Dit bedrijf teelt, sorteert en verpakt meer dan 23 miljoen kilo aubergines per jaar op vier locaties in West-Brabant en Zeeland van in totaal 39 hectare groot.


Sinds 2021 landelijk bestuurslid

Van Duijn is sinds november 2021 al landelijk bestuurslid van Kom in de Kas. 'Dit evenement is voor de glastuinbouwsector van groot belang', stelt hij. 'Maar de manier waarop je je als glastuinbouwbedrijf presenteert aan de maatschappij, vraagt om vernieuwing. We moeten veel meer denken vanuit de ontvanger en benadrukken welke impact de (producten van) de glastuinbouwsector voor de consument zelf heeft.'

De kersverse voorzitter legt uit dat het Kom in de Kas-bestuur met de campagne Groene Liefde dit allemaal onder de aandacht brengt. 'Als bestuur staan we zeker open voor nieuwe ideeën en we willen ook dat de jeugd hierbij actief betrokken is. We zoeken nog nieuwe bestuursleden, dus bij deze een oproep aan jonge ondernemers of medewerkers van glastuinbouwbedrijven die zich willen inzetten voor de promotie van de sector: meld je aan voor het landelijk bestuur', zegt Van Duijn.

Kom in de Kas wordt in 2025 voor de 47ste keer gehouden op 5 en 6 april 2025. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis, Sazas, Plantion, Axia Seeds, Bloembureau Holland en vele regionale sponsors.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    16° / 3°
    10 %
  • Zaterdag
    16° / 2°
    10 %
  • Zondag
    14° / 8°
    60 %
Meer weer