'De voordelen van een plan'

Het maakt niet uit of je een bedrijf start of runt, of werkzaam bent voor een brancheorganisatie, je telt pas mee als je een plan hebt. Veehouders weten dat. Voor het verkrijgen van financiering is dit nodig, maar ook voor het in huis hebben van antibiotica (denk aan een behandel- of gezondheidsplan). En er zijn nog wel een aantal zaken te bedenken.

%27De+voordelen+van+een+plan%27
© Dirk Hol

Stichting Brancheorganisatie Kalversector (SBK) heeft dit voorjaar 'Veal Forward' gelanceerd. Degenen die wat dichter bij de kalverhouderij staan, zal het niet ontgaan zijn. Veal Forward is hét nieuwe plan van de kalversector en is begin juni aangeboden aan de Kamercommissie voor landbouw.

In het plan is een integrale toekomstvisie voor de kalversector in Nederland, als onderdeel van een open Europese markt, uitgewerkt. Op allerlei gebieden zijn voor grofweg de komende vijftien jaar doelen gesteld. Na de presentatie heb ik veel positieve reacties mogen ontvangen, al zijn er soms ook zorgen bij kalverhouders of al die doelen wel haalbaar zijn.

In ons plan is nadrukkelijk opgenomen dat doelen leidend zijn en dat de middelen op basis van voortschrijdend inzicht aangepast kunnen worden. Want ook wij hebben geen glazen bol.

In ons plan zijn doelen leidend, de middelen kunnen op basis van voortschrijdend inzicht worden aangepast

Teus Kreuger, voorzitter LTO-vakgroep Kalverhouderij

Juist omdat de kalversector internationaal opereert, ben ik blij dat in het hoofdlijnenakkoord staat 'geen nationale koppen op Europees beleid'. Een gezonde sector kan alleen gezond blijven als de inkomsten, ook op langere termijn, uit 'de markt' te halen zijn. Dat laat onverlet dat we vanuit SBK de koploperspositie die Nederland in de Europese kalversector inneemt, ook graag willen behouden. Veal Forward kan ons daarbij helpen.

Dat het plan onderwerpen voor nader onderzoek bevat en dat er uitdagingen liggen, begrijpen we goed. Dat het ons tegelijkertijd ook bezighoudt, willen we komend najaar tonen. Dan willen we onze eerste Kalf IDee-dag houden.

Die Kalf-IDee-Doe-Mee-Dag voor de kalversector vindt plaats op vrijdag 18 oktober. We nodigen iedereen die een innovatief idee heeft die de kalversector verder vooruit kan helpen, uit om dit idee in te sturen.

En ik ben blij dat wij ook een plan hebben.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    22° / 17°
    20 %
  • Maandag
    21° / 14°
    50 %
  • Dinsdag
    18° / 13°
    75 %
Meer weer