Cosun introduceert eiwitisolaat uit favaboon
Cosun brengt een eiwitisolaat uit de favaboon op de markt. De landbouwcoöperatie presenteert dit volgende week tijdens de FIE-beurs in het Duitse Frankfurt.
Het plantaardige eiwit wordt klimaatvriendelijk geproduceerd en heeft een neutrale smaak. Ook heeft het een hoge oplosbaarheid en een goede voedingswaarde. Cosun verwacht dat de commerciële productie van het isolaat aan het eind van het eerste kwartaal van 2022 kan starten. Het project bevindt zich nu nog in de proeffase.
Uit testresultaten van fava blijkt dat het eiwitisolaat niet alleen neutraal smaakt, maar ook een lage viscositeit heeft. Dat vergroot de toepassingsruimte en maakt veganistische oplossingen in een breed scala aan producten mogelijk.
Zonder extra
In sauzen en dressings blijkt het lastig te zijn om met alleen plantaardige eiwitten een stabiele emulsie te bereiken. Cosun geeft aan dat het met het fava-eiwit wel lukt om de functionaliteit te leveren die nodig is om een emulsie te maken zonder extra stabilisatoren. Favabonen worden geteeld en verwerkt in Europa. Cosun wil de eerste volwaardige volumes in het introductiejaar produceren en in de periode daarna snel opschalen.
Lees ook
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Evers Evers Mustang 11-303-2R62
Gebruikt, P.O.A.
-
Kuhn GF 10803
Gebruikt, P.O.A.
-
Toro ZS 4200T
2017, P.O.A.
-
TS125A Plus
Gebruikt, € 32.500
Vacatures
Accountmanager Binnendienst
AgriPers - Wageningen
Technisch Manager Programma Natura 2000
Provincie Overijssel - Zwolle
Projectmedewerker BoerenNetwerk - Zet je in voor natuurinclusieve landbouw!
Wij.land - Abcoude (De Ronde Venen)
Onderzoeksassistent maisteelt
Wageningen University & Research - Lelystad
Docent veehouderij
Landstede MBO - Raalte
Weer
-
Donderdag7° / 3°95 %
-
Vrijdag10° / 7°90 %
-
Zaterdag7° / 5°90 %