'FoodLab Peel één groot avontuur'
In het bijzijn van meer dan honderd boeren, designers en bestuurders is afgelopen week de kick-off gehouden van FoodLab Peel in de Cacaofabriek in Helmond.
In dit project werken vijf koppels van boeren uit de Peel en kunstenaars een jaar lang samen aan creatieve concepten om hun producten te verwaarden.
Een belangrijk doel voor de boeren is om opnieuw in contact te komen met hun naaste omgeving en consumenten te laten ervaren waar hun voedsel vandaan komt. FoodLab Peel is een initiatief van ZLTO en het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur.
Dutch Design Week
Tijdens de Dutch Design Week in oktober 2015 hebben ze elkaar voor het eerst ontmoet. Vervolgens hebben ze zich samen verdiept in de onderwerpen.
Volgens Marjon Krol van ZLTO leidt het project tot nieuwe inzichten in het publieke debat over de intensieve veehouderij in de Peel.
Transitie veehouderij
In FoodLab Peel staan de vraagstukken van de vijf boeren en hun bedrijven centraal. 'De nieuwe concepten leveren een belangrijke bijdrage aan de transitie van de veehouderij in deze regio voor de toekomst', geeft Krol aan.
Gerben van den Broek
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Massey Ferguson 7722-S
2019, € 87.500
-
PZ Fanex 4 element schudder
Gebruikt, € 1.250
-
T6.180 DC StageV
Gebruikt, € 144.900
-
Lely Splendimo 900M
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Projectmedewerker BoerenNetwerk - Zet je in voor natuurinclusieve landbouw!
Wij.land - Abcoude (De Ronde Venen)
Onderzoeksassistent maisteelt
Wageningen University & Research - Lelystad
Docent veehouderij
Landstede MBO - Raalte
Meewerkend bedrijfsleider (m/v) op een modern en ondernemend melkschapenbedrijf
ATT Agro - Den Burg, Texel
Bestuurslid met voorzitterskwaliteiten
Coöperatie Natuurrijk Limburg - NL
Weer
-
Zaterdag4° / 0°90 %
-
Zondag15° / 6°20 %
-
Maandag13° / 9°90 %