Slimme toepassingen voeren de boventoon op AgroTechniek Holland

Op de landbouwbeurs AgroTechniek Holland in het Flevolandse Biddinghuizen zijn deze week tussen de regenbuien door verschillende nieuwe machines te bewonderen. Elektrificering, bodembelasting en slimme toepassingen voeren de boventoon.

Slimme+toepassingen+voeren+de+boventoon+op+AgroTechniek+Holland
© Frits Huiden

New Holland won de Bronzen Sikkel 2024 voor beste innovatie met de IntelliSense. Deze LiDAR-camera op de dakrand voor op de trekker kijkt over de motorkap naar het zwad tijdens het persen van vierkante balen. Afhankelijk van de zwaddikte stuurt het systeem de snelheid van de trekker en de pers.


New Holland heeft de Bronzen Sikkel 2024 voor beste innovatie gewonnen met de IntelliSense.
New Holland heeft de Bronzen Sikkel 2024 voor beste innovatie gewonnen met de IntelliSense. © Frits Huiden

Elektrische regenhaspels van Vlaming en WeeversNieuwstad en elektrische trekkers stalen de show. Deze Massey Ferguson 1700 op de stand van Mechan wordt gebouwd bij het Nederlandse Knegt. Vanaf begin 2025 is deze trekker leverbaar. Een hydrostaat met cabine volgt.


De Massey Ferguson 1700 is vanaf begin volgend jaar te koop.
De Massey Ferguson 1700 is vanaf begin volgend jaar te koop. © Frits Huiden

De volledig geëlektrificeerde Fendt 314 Vario op de stand van Holland Utrecht uit het Utrechtse Montfoort is Hue-trac gedoopt. De trekker levert op zijn accu's een vergelijkbaar vermogen van 140 pk.


De Hue-trac Fendt 314 Vario is volledig geëlektrificeerd.
De Hue-trac Fendt 314 Vario is volledig geëlektrificeerd. © Frits Huiden

Landkracht Agri heeft een bredere versie van de Rumex-spotsprayer die in de fronthef van de trekker hangt. De spotsprayer is nu behalve als 6 meter brede versie ook als 9 meter brede versie verkrijgbaar met zes camera's en een dopafstand van 42 millimeter.


Van de Rumex-spotsprayer is nu ook een 9 meter brede versie verkrijgbaar.
Van de Rumex-spotsprayer is nu ook een 9 meter brede versie verkrijgbaar. © Frits Huiden

Wie weleens een baal gras of wat anders uit de voorlader heeft laten vallen op de neus van de trekker, kan bij Valtra-dealer Offringa een Sloveense beschermkap bestellen. De kap, vooral bedoeld voor de bosbouw, is snel te demonteren.


Deze Sloveense beschermkap is snel te monteren op een trekker.
Deze Sloveense beschermkap is snel te monteren op een trekker. © Frits Huiden

Homburg Holland in het Friese Stiens, die sinds kort eigenaar en distribiteur is van veldrobotfabrikant Ekobot, toont op AgroTechniek Holland een nieuw prototype veldrobot. De werktuigendrager bouwt Ekobot nu ook zelf. De schoffeltechniek waarbij tanden het onkruid wegslaan, is gelijk gebleven en vooral bedoeld om uienbedden schoon te houden.


Homburg toont de nieuwste Ekobot.
Homburg toont de nieuwste Ekobot. © Frits Huiden

Tractor Bumper heeft op diverse stands van de trekkerbouwers zijn Bumper met compressor in een fronthef gekoppeld. In het 600 kilo wegende frontgewicht is de schottencompressor geïntegreerd met een capaciteit van 2.000 liter per minuut. Optioneel is er achter beide vleugels een buffervat van 120 liter te monteren.


In het 600 kilo wegende frontgewicht is de schottencompressor Bumper geïntegreerd met een capaciteit van 2.000 liter per minuut.
In het 600 kilo wegende frontgewicht is de schottencompressor Bumper geïntegreerd met een capaciteit van 2.000 liter per minuut. © Frits Huiden

Opvallend is de Safe Structure Wheel van Jan van der Weerd uit het Overijsselse Welsum op de stand van LMB Jabotech uit het Gelderse Nijbroek. De driehoekige platen worden hydraulisch ongeveer een halve meter horizontaal naar buiten geduwd. In het veld dragen ze het gewicht van de trekker en zorgen ze voor grip tijdens de grondbewerking. In transport klappen de platen naar binnen.


Bij de Safe Structure Wheel worden de driehoekige platen hydraulisch horizontaal naar buiten geduwd.
Bij de Safe Structure Wheel worden de driehoekige platen hydraulisch horizontaal naar buiten geduwd. © Frits Huiden

Kemp Machines in het Utrechtse Houten maakt een vlakker voor diepstrooiselboxen. Hiermee zijn de ruggen tussen de boxen van een ligbed te vlakken en te frezen. De vlakker bestaat uit een grote hydraulisch aangedreven schijf met tanden, die zowel naar links als naar rechts kan zwenken.


De vlakker van Kemp Machines bestaat uit een hydraulisch aangedreven schijf met tanden, die naar links en naar rechts kan zwenken.
De vlakker van Kemp Machines bestaat uit een hydraulisch aangedreven schijf met tanden, die naar links en naar rechts kan zwenken. © Frits Huiden

Dikke trekkers zijn er ook genoeg te vinden op AgroTechniek Holland. Massey Ferguson pakt uit met een rondom gepimpte 8S.265. De trekker is niet gewrapt, maar gespoten en de opties zijn niet zomaar achteraf opgebouwd. Deze opties zijn af fabriek gemonteerd en simpelweg op een lijst aan te vinken via de nieuwe MF By You-studio van de fabriek in het Franse Beauvais.


Een blikvanger van Massey Ferguson is een rondom gepimpte 8S.265.
Een blikvanger van Massey Ferguson is een rondom gepimpte 8S.265. © Frits Huiden

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 11°
    10 %
Meer weer