New Holland harkt Bronzen Sikkel binnen met IntelliSense voor balenpers

De IntelliSenseTM van New Holland heeft de Bronzen Sikkel 2024 voor beste innovatie gewonnen. De uitreiking vond woensdagochtend plaats op de beurs AgroTechniek Holland in het Flevolandse Biddinghuizen.

New+Holland+harkt+Bronzen+Sikkel+binnen+met+IntelliSense+voor+balenpers
© New Holland

IntelliSense, een optie op de grootpakpersen van New Holland, is een LiDAR-sensor op het cabinedak van de trekker die het zwad scant en de besturing en rijsnelheid van de trekker overneemt. Dat verlicht het werk en bevordert de kwaliteit en de capaciteit van het werk.

Het nieuwe systeem levert hogere productiviteit en baalkwaliteit, bespaart brandstof en biedt bestuurderscomfort door belangrijke functies van de trekker en BigBaler-balenperscombinatie te automatiseren.


Tweede en derde prijs

De gedeelde tweede prijs ging naar de iXter B-veldspuit met SKAi SpotSpray-cameratechniek van Kverneland Group Benelux en de spotsprayer Rumex RXF-900 van Landkracht Agri. Het brons was voor de folierolhouder FRH van Kemp Machines voor één of twee rollen folie van 500 meter om kuilen af te dekken.

De Bronzen Sikkel wordt uitgereikt voor een machine of hulpmiddel dat nieuw is op de beurs, vernieuwend in de sector en helpt om een praktisch probleem op te lossen. De vakjury, bestaande uit Job Hiddink (Nieuwe Oogst), Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Landbouwmechanisatie), Gert Vreemann (Cumela/Grondig), Hessel Doornbos (Agrio/Trekkerweb.nl) en Martin Smits (Misset/Trekker en Boerderij), koos de winnaars uit elf genomineerden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    23° / 12°
    0 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    10 %
  • Vrijdag
    23° / 12°
    5 %
Meer weer