Kamps de Wild stopt verkoop loofdoder Nucrop

Machine-importeur Kamps de Wild in Zevenaar heeft de samenwerking met de Duitse start-up Crop.Zone opgezegd. Daarmee stopt ook de verkoop van loofdoder Nucrop.

Kamps+de+Wild+stopt+verkoop+loofdoder+Nucrop
© Jorien Slager

Het Duitse bedrijf ontwikkelde in 2021 de loofdoder Nucrop die aardappelloof met een geleidende vloeistof en elektriciteit doodt. Deze machine werd in 2022 in Nederland geïntroduceerd. Kamps de Wild zag er wel brood in en sloot een exclusieve samenwerking met Crop.Zone.

De resultaten waren veelbelovend. Er zijn ook veel demonstraties geweest bij aardappeltelers. Het probleem is dat de machine te groot is voor de Nederlandse situatie. Voor de pootgoedteelt hier zou een 3 meter brede machine beter passen.


Grotere machines

Maar Crop.Zone kijkt ook naar de aantallen te bouwen machines en ziet juist meer potentie in het ontwikkelen van grotere machines voor Duitsland en zeker ook Noord-Amerika. Daarbij wordt gekeken naar een getrokken werktuig dat zo breed is dat gebruik kan worden gemaakt van de bestaande spuitsporen. Dat vergt een flink zwaardere constructie en heeft bovendien een grote energiebehoefte.

Verkoopdirecteur Marc Slootsman van Kamps de Wild is ondanks het einde van de samenwerking nog steeds enthousiast over de werking van de machine. Hij had graag een combinatie gezien met een vierrijige loofklapper.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    16° / 3°
    10 %
  • Zaterdag
    15° / 4°
    10 %
  • Zondag
    14° / 8°
    30 %
Meer weer