Flevoland krijgt nieuwe omgevingsvisie

Provincie Flevoland is gestart met het proces om te te komen tot een nieuwe provinciale omgevingsvisie. De vorige versie dateert van 2017.

Flevoland+krijgt+nieuwe+omgevingsvisie
© Studio Kastermans

In een omgevingsvisie staan de ambities die de provincie voor de lange termijn heeft voor de leefomgeving. De provincie wil Flevolanders betrekken bij het ontwikkelen van het herziene toekomstbeeld. De nieuwe omgevingsvisie met de naam 'Flevoland, blik op de toekomst' zal eind 2025 klaar zijn en geeft antwoord op de vraag hoe de provincie er in 2050 uit moet zien.

In Flevoland is er veel behoefte aan vernieuwing, stelt de provincie. Dan gaat het bijvoorbeeld om de vraag naar nieuwe woningen, de energietransitie en het verbeteren van de bereikbaarheid.


Kwaliteiten versterken

Daarnaast is het de wens om bestaande kwaliteiten van Flevoland te behouden en te versterken. Daarover wil de provincie samen met de Flevolanders vaststellen welke keuzes nodig zijn om dat te bereiken. De eerste fase van dat proces is onlangs gestart.

'We willen dan ook actief in gesprek gaan met inwoners, ondernemers, medeoverheden en maatschappelijke partners. Zo komen we samen tot een breedgedragen visie', aldus de provincie in een toelichting. Bewoners en andere belanghebbenden kunnen nu al een reactie geven op de zogeheten Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) die tot en met 17 juni ter inzage ligt.

Ook wordt de komende tijd een omgevingseffectrapportage opgesteld. Die geldt als leidraad bij het begrijpen van hoe de plannen de leefomgeving kunnen beïnvloeden. De NRD is de eerste stap daarin.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    21° / 12°
    45 %
  • Dinsdag
    24° / 11°
    20 %
  • Woensdag
    20° / 15°
    100 %
Meer weer